TITANIC : Een Theater Project en Voorstelling van Jongerentheater KRANG

KRANG TITANIC PROJECT

Onder leiding van regisseur Sanne Verkaaik, die ook het script schreef, maakten 19 jongeren van KRANG van 19 t/m 28 juli 2019 in in de kassen van Huyskweker Linthorst  een vrije en naar deze tijd vertaalde theaterbewerking van James Camerons Titanic.

In de muzikale broeikast effect voorstelling TITANIC van Theatergroep KRANG gaat de toeschouwer mee op een replica van Titanic. Het is 2062, 150 jaar nadat de Titanic zonk. Elon Musk en James Cameron organiseren om dit te vieren de grootste reality re-enactment cosplay ooit. Ze lieten hiervoor een nieuwe Titanic bouwen, met de garantie dat deze replica werkelijk onzinkbaar is.

De passagiers leven mee met het filmverhaal van Jack en Rose en wordt een kijkje bij de ijsberg beloofd. Dan breekt de hel los. De ijsberg blijkt verdwenen en dan komt het schip ook nog in een superstorm terecht. Als de storm gaat liggen blijkt de Titanic het nog enige drijvende object op een ondergelopen aarde. En dan komen de vluchtelingen...

De voorstelling Titanic werd met groot succes vier gespeeld op het locatietheaterfestival Heimland.

KRANG's Kill Bill is een Jongerentheater KRANG productie in opdracht van Werkplaats Diepenheim in samenwerking met KAAIK en SEENIK en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijsel, Fonds voor Cultuur Participatie en de Janivo Stichting

Credits

KRANG: Robin Meerman, Verena Doornkamp, Demi Prijs, Steffan Scholte, Rogier d'Ancona, Nanne Leijdekkers, Hans van der Werf, Roos van Waveren, Joyce van den Nieuwendijk, Twan van den Nieuwendijk, Hasse van Loenen-Zuidema, Merijn van den Nieuwendijk, Carijn Hoevink, Jitske Wiltink, Daan van der Werf , Esmay Adriaansen, Willeke Zandjans, Sil Meerman, Ons Genoegen Diepenheim, De Harmonie Diepenheim.

TEAM:
Sanne Verkaaik: Regie, Script, Erik Alkema: Decor, concept ontwikkeling, Martine Temmink: Productie, Wilko Wissink: Spelcoach, regie assistent, Maxime Vandommele: Spelcoach, regie assistent, Hans van der Werf: Spelcoach, Roos van Waveren: kostuum ontwerp, Rogier d'Ancona: Techniek, Merijn van den Nieuwendijk: Aftermovie, Joyce van den Nieuwendijk: Productie assistent, Joost Visser: Muziek.

KRANG WEBSITE Project Pagina