Nooit te Oud: Een film project met oudere Rotterdammers.

Een filmproject waarin elf Rotterdamse senioren een eigen korte film maakten over hun stad

Gedurende tien weken aan het begin van 2014, kwam een groep van tien oudere Rotterdammers in de leeftijd van 65 tot 85 jaar, bij elkaar in buurthuis de Basta. Ze kregen een basiscursus film maken aangeboden en deelden verhalen over vroeger en hoe hun stad veranderd was. vervolgens schreven ze onder begeleiding van beeldend kunstenaar Erik Alkema en filmmaakster Linda Bannink een scenario en maakten een eigen korte film met in de hoofdrol hun stad Rotterdam.


Op 17 mei ging deze film, Ik ben de Stad, samen met een korte making of documentaire over het project in premiere in Lantaarn Venster Rotterdam.
Deelnemers: Adriaan van Ooijen, Alfons Spee, Annie van der Meer, Christien Pluut, Duska Gnjatovic, Jan Pluut, Reint Laan, Toke Mes Labree, Ton Geenen, Gerry Van 't Hof en Jan van Wingerden


Nooit te Oud is een project van Erik Alkema in samenwerking met Linda Bannink en Roodkapje Rotterdam en is mede mogelijk gemaakt met de steun van: Het Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, El Despacho, De Gemeente Rotterdam, Lantaarn Venster, The European Exchange Academy en Stadsarchief Rotterdam.


Nooit te Oud op Facebook