KILL BILL: Een Theater Project en Voorstelling met Jongerentheatergroep KRANG

KRANG KILL BILL PROJECT

Onder de bezielende leiding van regisseur Sanne Verkaaik, die ook het script schreef, maakten 16 jongeren van KRANG in de zomer van 2018 in een week een spetterende theaterbewerking van Quentin Tarantino’s Kill Bill.

Van 20 t/m 29 juli 2018 verbleef en werkte KRANG op een bijzondere locatie in Diepenheim. Via de snelkookpan methode en naar aanleiding van een script leren de KRANG jongeren in een intensieve week wat theatermaken op locatie is.

Van de eerste scriptlezing op de zaterdag van aankomst, naar de premiere op vrijdagavond werd er keihard gewerkt aan alle facetten van de voorstelling.
Een week met KRANG is niet alleen tekst leren en spelen maar ook zelf actief meewerken op het gebied van regie, decor, kostuum, promotie, publiekswerving, koken, licht, geluid, muziek maken.

De voorstelling Kill Bill werd met groot succes vier gespeeld op het locatietheaterfestival Heimland.

KRANG's Kill Bill is een Jongerentheater KRANG productie in opdracht van Werkplaats Diepenheim in samenwerking met SEENIK en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijsel.

Credits

KRANG: Robin Meerman, Verena Doornkamp, Demi Prijs, Steffan Scholte, Rogier d'Ancona, Nanne Leijdekkers, Hans van der Werf, Roos van Waveren, Joyce van den Nieuwendijk, Twan van den Nieuwendijk, Hasse van Loenen-Zuidema, Jard Bentlage. Merijn van den Nieuwendijk, Karijn van den Wijk, Carijn Hoevink, Jitske Wiltink

TEAM:
Sanne Verkaaik: Regie, Script
Wilko Wissink: Spelcoach, regie assistent
Erik Alkema: Visuals, script assistent
Martine Temmink: Productie
Maxime Vandommele: Spelcoach, regie assistent
Hans van der Werf: Spelcoach
Vormgeving:Roos van Waveren
Techniek: Rogier d'Ancona
Muziek: Joost Visser

KRANG WEBSITE Project Pagina